Thursday, July 29, 2010

Pertama kali makan bihun SELEPAS BERSALIN - 28/7.2010


Fuhh...... bukan nak kata.... hari rabu lepas mama terselamat dari makan nasi.... mama makan BIHUN SOTO....... sonoknye......... kekekeke......... ni bukan apa... pas bersalin hari tu, mama memang pantang mee, bihun, koay teow, laksa semua ni... kira nak makan apa semua tak berani... tambah lagi suami mama memang tak bagi... bila disuarakan kata nak rasa sikit, pasti dia nanti bantah dengan sekeras-kerasnya.... Iyala kan... mak mama dah meninggal...... so bab apa yang boleh makan ngan tak boleh makan, mama search tenet ngan buat andaian sendiri la.. di sebabkan andaian sendiri tu la... abis semua mama bantai pi pantang... takut nak makan... nasib la 2-3 hari lepas,suami ada terdengar mak mertua kata bihun, mama boleh makan... mee, koay teow ngan laksa tak boleh makan. fuh... lega.. terus terbit dalam kepala otak ni macam2 jenis bihun mama nak masak... so yg pertama sekali mama buat ialah BIHUN SOTO..... Sorry kepada anak2 saudara ku sekalian... sungguhpun anda sekalian pernah request nak bihun ni hari tu, chu x sempat lagi nak masak untuk u all lg key.. ni buat pun untuk puaskan nafsu sendiri.... nanti kita buat makan-makan kat umah, chu masakkan untuk korang key lalink.........

No comments:

Post a Comment